Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Öğretim Planı
1. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 001 Zorunlu 7
Seçmeli Ders Gurubu 001 Bölüm Seçmeli 24
Toplam AKTS Puanı   31
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
İleri Gıda Kimyası
GMP513
Zorunlu 3 0 7
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Karbonhidrat Kimyası
GMP501
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Bozulma Etmenleri ve Kontaminantlar
GMP502
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Protein Kimyası
GMP503
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Mikotoksikoloji
GMP504
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdaların Dielektrik Özellikleri ve Mikrodalgayla Isıtma
GMP505
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdaların Zenginleştirilmesi ve Biyoyararlılık
GMP506
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdaların Mühendislik Özellikleri
GMP507
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Fonksiyonel Gıda Bileşenleri ve Nutrasotikler
GMP508
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Lisansüstü Eğitime Giriş
GMP509
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Minimum İşlenmiş Gıdalar
GMP510
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yeni Gıda İşleme Teknolojileri
GMP511
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Aktarım Olguları
GMP512
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Lipid Kimyası
GMP514
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Analizlerinde Kromatografik Yöntemler
GMP515
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
GMP516
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi
GMP517
Bölüm Seçmeli 3 0 8
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
GMP518
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Fermentasyon Prosesleri
GMP519
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Enzim Kinetiği
GMP520
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Biyogüvenlik
GMP521
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Moleküler Biyoloji ve Genetik
GMP522
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Hücre Kültürü Tekniklerinin Gıda Uygulamaları
GMP523
Bölüm Seçmeli 2 2 8
İleri Isı Transferi
GMP528
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdaların Reolojik Özellikleri
GMP529
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Toz Gıda ve Enkapsülasyon Teknolojisi
GMP530
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Kurutma Teknolojisi
GMP531
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Süt Kimyası ve Biyokimyası
GMP525
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Meyve Sebze Kimyası ve Muhafaza Yöntemleri
GMP533
Bölüm Seçmeli 3 0 8
İleri Meyve ve Sebze İşleme Teknolojileri
GMP534
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda İşlemenin Gıda Bileşenleri Üzerine Etkileri
GMP535
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi
GMP527
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Peynir Teknolojisi
GMP524
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler
GMP526
Bölüm Seçmeli 3 0 8
2. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 002 Zorunlu 13
Seçmeli Ders Gurubu 002 Bölüm Seçmeli 16
Toplam AKTS Puanı   29
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Seminer
GMP701
Zorunlu 0 2 6
Bilimsel Araştırma Teknikleri
GMP532
Zorunlu 3 0 7
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Karbonhidrat Kimyası
GMP501
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Bozulma Etmenleri ve Kontaminantlar
GMP502
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Protein Kimyası
GMP503
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Mikotoksikoloji
GMP504
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdaların Dielektrik Özellikleri ve Mikrodalgayla Isıtma
GMP505
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdaların Zenginleştirilmesi ve Biyoyararlılık
GMP506
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdaların Mühendislik Özellikleri
GMP507
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Fonksiyonel Gıda Bileşenleri ve Nutrasotikler
GMP508
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Lisansüstü Eğitime Giriş
GMP509
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Minimum İşlenmiş Gıdalar
GMP510
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yeni Gıda İşleme Teknolojileri
GMP511
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Aktarım Olguları
GMP512
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Lipid Kimyası
GMP514
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Analizlerinde Kromatografik Yöntemler
GMP515
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
GMP516
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi
GMP517
Bölüm Seçmeli 3 0 8
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
GMP518
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Fermentasyon Prosesleri
GMP519
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Enzim Kinetiği
GMP520
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Biyogüvenlik
GMP521
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Moleküler Biyoloji ve Genetik
GMP522
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Hücre Kültürü Tekniklerinin Gıda Uygulamaları
GMP523
Bölüm Seçmeli 2 2 8
İleri Isı Transferi
GMP528
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdaların Reolojik Özellikleri
GMP529
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Toz Gıda ve Enkapsülasyon Teknolojisi
GMP530
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Kurutma Teknolojisi
GMP531
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Süt Kimyası ve Biyokimyası
GMP525
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Meyve Sebze Kimyası ve Muhafaza Yöntemleri
GMP533
Bölüm Seçmeli 3 0 8
İleri Meyve ve Sebze İşleme Teknolojileri
GMP534
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda İşlemenin Gıda Bileşenleri Üzerine Etkileri
GMP535
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi
GMP527
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Peynir Teknolojisi
GMP524
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler
GMP526
Bölüm Seçmeli 3 0 8
3. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 003 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması I
TEZ701
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi I
UZM701
Zorunlu 8 0 8
4. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu Ders Grubu 004 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması II
TEZ702
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi II
UZM702
Zorunlu 8 0 8
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu