Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Öğretim Planı
1. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıdalarda Su ve Su Aktivitesi
GMP612
Zorunlu 3 0 8
Toplam AKTS Puanı   8
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Toksikolojisi
GMP601
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Baharat Teknolojisi
GMP602
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Lezzet Bileşikleri
GMP603
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Emülsiyonları
GMP604
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yağlı Tohumlardan Ham Yağ Üretim Teknikleri
GMP605
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Derin Yağda Kızartma İşlemi ve Oksidasyon
GMP606
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yemeklik Yağ Rafinasyon Teknolojisi
GMP607
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Özel Süt Ürünleri Teknolojileri
GMP608
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Peynir Suyu Değerlendirme Metotları
GMP609
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Süt Endüstrisinde Yardımcı Maddeler
GMP610
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda İşlemede Analiz ve Modelleme
GMP611
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Biyoteknolojisinde Özel Konular
GMP613
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Laktik Asit Bakterilerinin Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
GMP614
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalar
GMP615
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Beslenme Biyokimyası
GMP616
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Alerjenleri
GMP617
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Moleküler Biyolojide Kullanılan Yöntemler
GMP618
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Serbest Radikallerin Etkileri ve Antioksidanların Beslenmedeki Rolü
GMP619
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Vakum Teknolojisi Uygulamaları
GMP620
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Antioksidan Özellikli Maddeler ve Analiz Yöntemleri
GMP621
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Renk Maddeleri ve Kullanımları
GMP622
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Kas ve Et Biyokimyası
GMP623
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Et İşlemede Yeni Teknikler
GMP624
Bölüm Seçmeli 3 0 8
2. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Seminer I
GMP801
Zorunlu 0 2 6
Toplam AKTS Puanı   6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Toksikolojisi
GMP601
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Baharat Teknolojisi
GMP602
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Lezzet Bileşikleri
GMP603
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Emülsiyonları
GMP604
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yağlı Tohumlardan Ham Yağ Üretim Teknikleri
GMP605
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Derin Yağda Kızartma İşlemi ve Oksidasyon
GMP606
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yemeklik Yağ Rafinasyon Teknolojisi
GMP607
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Özel Süt Ürünleri Teknolojileri
GMP608
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Peynir Suyu Değerlendirme Metotları
GMP609
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Süt Endüstrisinde Yardımcı Maddeler
GMP610
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda İşlemede Analiz ve Modelleme
GMP611
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Biyoteknolojisinde Özel Konular
GMP613
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Laktik Asit Bakterilerinin Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
GMP614
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalar
GMP615
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Beslenme Biyokimyası
GMP616
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Alerjenleri
GMP617
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Moleküler Biyolojide Kullanılan Yöntemler
GMP618
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Serbest Radikallerin Etkileri ve Antioksidanların Beslenmedeki Rolü
GMP619
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Vakum Teknolojisi Uygulamaları
GMP620
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Antioksidan Özellikli Maddeler ve Analiz Yöntemleri
GMP621
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Renk Maddeleri ve Kullanımları
GMP622
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Kas ve Et Biyokimyası
GMP623
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Et İşlemede Yeni Teknikler
GMP624
Bölüm Seçmeli 3 0 8
3. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Seminer II
GMP802
Zorunlu 0 2 6
Toplam AKTS Puanı   6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Toksikolojisi
GMP601
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Baharat Teknolojisi
GMP602
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Lezzet Bileşikleri
GMP603
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Emülsiyonları
GMP604
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yağlı Tohumlardan Ham Yağ Üretim Teknikleri
GMP605
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Derin Yağda Kızartma İşlemi ve Oksidasyon
GMP606
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Yemeklik Yağ Rafinasyon Teknolojisi
GMP607
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Özel Süt Ürünleri Teknolojileri
GMP608
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Peynir Suyu Değerlendirme Metotları
GMP609
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Süt Endüstrisinde Yardımcı Maddeler
GMP610
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda İşlemede Analiz ve Modelleme
GMP611
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Biyoteknolojisinde Özel Konular
GMP613
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Laktik Asit Bakterilerinin Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
GMP614
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalar
GMP615
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Beslenme Biyokimyası
GMP616
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Alerjenleri
GMP617
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Moleküler Biyolojide Kullanılan Yöntemler
GMP618
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Serbest Radikallerin Etkileri ve Antioksidanların Beslenmedeki Rolü
GMP619
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıda Mühendisliğinde Vakum Teknolojisi Uygulamaları
GMP620
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Antioksidan Özellikli Maddeler ve Analiz Yöntemleri
GMP621
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Gıdalarda Renk Maddeleri ve Kullanımları
GMP622
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Kas ve Et Biyokimyası
GMP623
Bölüm Seçmeli 3 0 8
Et İşlemede Yeni Teknikler
GMP624
Bölüm Seçmeli 3 0 8
4. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Doktora Yeterliğe Hazırlık
GMP800
Zorunlu 0 0 30
Toplam AKTS Puanı   30
5. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması I
TEZ801
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi I
UZM801
Zorunlu 8 0 8
Toplam AKTS Puanı   30
6. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması II
TEZ802
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi II
UZM802
Zorunlu 8 0 8
Toplam AKTS Puanı   30
7. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması III
TEZ803
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi III
UZM803
Zorunlu 8 0 8
Toplam AKTS Puanı   30
8. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tez Çalışması IV
TEZ804
Zorunlu 0 1 22
Uzmanlık Alan Dersi IV
UZM804
Zorunlu 8 0 8
Toplam AKTS Puanı   30
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu