Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Öğretim Planı
1. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu 1 Zorunlu 20
Bölüm Seçmeli 1 Bölüm Seçmeli 6
Bölüm Dışı Seçmeli 1 Bölüm Dışı Seçmeli 4
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
İş Sağlığı ve Güvenliği
İSG103
Zorunlu 2 0 2
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
AI101
Zorunlu 4 0 4
Türk Dili
TD101
Zorunlu 4 0 4
İngilizce Dil Becerileri
YD101
Zorunlu 4 0 4
Yiyecek Hazırlama Teknikleri 1
AŞL101
Zorunlu 3 1 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş
AŞL103
Bölüm Seçmeli 2 0 4
Yiyecek İçecek Servisi
AŞL104
Bölüm Seçmeli 2 1 4
Girişimcilik
AŞL111
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Genel Turizm
TRZM101
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma ve Maliyet Kontrolü
İKM211
Bölüm Dışı Seçmeli 3 0 4
Ziyafet ve Catering Hizmetleri
İKM204
Bölüm Dışı Seçmeli 3 0 4
2. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu 2 Zorunlu 20
Bölüm Seçmeli 2 Bölüm Seçmeli 10
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Temel Bilgi Teknolojileri
ENF105
Zorunlu 3 0 4
Yiyecek Hazırlama Teknikleri 2
AŞL102
Zorunlu 3 1 6
Dünya Mutfak Kültürleri
AŞL202
Zorunlu 3 1 4
İngilizce Okuma Yazma
TRZM050
Zorunlu 5 2 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Menü Planlama
İKM203
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Gönüllülük Çalışmaları
AŞL005
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Bağımlılıkla Mücadele
ADG102
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Staj
STAJ104
Bölüm Seçmeli 0 2 10
Yenilikçi Mutfak Akımları
AŞL204
Bölüm Seçmeli 3 0 4
Gastronomi Sosyolojisi
AŞL055
Bölüm Seçmeli 3 0 4
Deneysel Yiyecek Hazırlama Teknikleri
AŞL014
Bölüm Seçmeli 3 1 4
Gastronomi Rehberliği
AŞL001
Bölüm Seçmeli 2 0 4
3. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu 3 Zorunlu 20
Bölüm Seçmeli 3 Bölüm Seçmeli 5
Bölüm Dışı Seçmeli 2 Bölüm Dışı Seçmeli 5
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Temel Pastacılık Teknikleri
AŞL203
Zorunlu 3 1 4
Gıda Hijyeni ve Sanitasyon
AŞL110
Zorunlu 2 0 2
Kariyer Planlama
KP101
Zorunlu 1 0 2
Türk Mutfak Kültürü
AŞL106
Zorunlu 3 1 6
İngilizce Dinleme Konuşma
TRZM051
Zorunlu 5 2 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gastronomi Tarihi
AŞL108
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Yönlendirilmiş Çalışma
TRZM252
Bölüm Seçmeli 3 0 3
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ar-Ge ve Proje Geliştirme
AŞL206
Bölüm Seçmeli 3 0 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Konukla İletişim
TRZM108
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Restoran Yönetimi
İKM106
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mekan Tasarımı
İKM212
Bölüm Dışı Seçmeli 3 0 3
Meslek Etiği
TRZM001
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Turizmde Sürdürülebilirlik
TRZM007
Bölüm Dışı Seçmeli 3 0 2
4. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
Zorunlu 4 Zorunlu 30
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
İşletmede Mesleki Eğitim
İMEU201
Zorunlu 5 40 30
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026