Birim Yöneticileri
Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal SEZGİN
Bölüm Başkanı
Birim Koordinatörleri
Öğr. Gör. Nursel ÖZEN
Erasmus Değişim Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Ahu SEZGİN
Staj Koordinatörü
Yüksekokulumuzda Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık, İkram Hizmetleri, Yat İşletmeciliği ve Yönetimi, Deniz ve Liman İşletmeciliği programları açılmıştır. Yüksekokulumuz Turizm ve Otel İşletmeciliği programına 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı ve 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında da öğrenci alarak toplam öğrenci sayısı 128 ulaşmıştır. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Turizm ve Otel İşletmeciliği programının yanında Aşçılık ve İkram Hizmetleri programlarına da öğrenci alınması planlanmaktadır. Ayrıca Yüksekokul binamızda Söke Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık ve İkram Hizmetleri programları eğitimleri sürdürmektedirler.
Tarihçesi
Meslek Yüksekokulumuz Davutlar Meslek Yüksekokulu adı ile Yüksek Öğretim Kurumunca, 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, 20.02.2012 tarih ve 1124-8332 sayılı yazılarına istinaden kurulmuştur. Meslek Yüksekokulumuzun temeli 2007 yılında atılmış olup 11 Şubat 2014 tarihinde törenle açılışı yapılmıştır.
Meslek Yüksekokulumuz, Aşçılık Programı açılması Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı’nın 23.10.2015 tarihli, Sayı:75850160-104.01.01.01./58065, Konu: Program Açılması künyeli evrakına istinaden açılmış ve öğrenci kabulüne başlanmıştır.
Misyon
Gelişen dünya ile birlikte iş dünyasının gereksinim duyduğu araştıran, çözüm üreten, sosyal becerileri gelişmiş, kendine güvenen, doğru kararlar verebilen, akılcı, üretken, insan haklarına saygılı, evrensel değerlere açık, topluma ve toplumsal sorunlara duyarlı gençler yetiştirmek.
Vizyon
Çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, dünyadaki gelişmeleri takip edebilen, uluslararası platformda aranılır nitelikte ara elemanlar yetiştiren; yenilikçi, paylaşımcı, turizm ve bölge halkı ile sürekli işbirliği içerisinde, mensubu olmaktan gurur duyulan, öncü bir eğitim kurumu olmak.
Amaç
Ulusal ve uluslararası yiyecek içecek işletmelerinin mutfak departmanında çalışacak, yeterli mesleki ve teknik donanım ile mesleki ve etik bilince sahip insan gücü yetiştirmek.
Aşçılık mesleğine ilişkin teorik bilgiyi uygulamaya aktarma becerisi kazandırmak.
Türk ve Dünya mutfakları hakkında yeterli derecede bilgi, donanım ve yenilikçi bakış açısına sahip şef adayları yetiştirmek.
Fiziki Altyapı
Davutlar MYO ;açık alan miktarı 43000m2 olup kapalı alan miktarı 3450 m2'dir. Yüksekokulumuz, teorik derslik bloğu ve mutfak bloğu olmak üzere toplam 2 bloktan oluşmaktadır. Teorik derslik bloğu 4 kat mutfak bloğu ise 1 kattan oluşmaktadır.
Teknik Altyapı
Meslek Yüksekokul Aşçılık programı tarafından kullandığı 5 adet sınıf toplam 366 kişiliktir. Okulumuz 1 adet 156 kişilik konferans salonu, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet uygulama mutfağı, 1 adet kantin, 1 adet kat hizmetleri odası, 1 adet servis atölyesi, 1 adet öğrenci yemekhanesine sahiptir. Mutfak Uygulama Alanı: Bünyesinde Gastroanfi de bulunan Mutfak uygulama alnı 190 m2 olup, içerisinde 12 adet Ocak, 14 adet çalışma tezgâhı bulunmaktadır. Mutfak uygulama alnında yaklaşık 30 öğrenci aynı anda uygulama yapabilmektedir. Bununla birlikte, uygulama alanında bulaşık yıkama evyeleri, dondurucular ve buzdolapları, davlumbazlar, pişirme amaçlı konveksiyonlu fırınlar, 1 adet 1000 tabak kapasiteli giyotin tip bulaşık makinesi, mutfak robotları, karıştırma, çırpma ve dilimleme makineleri, yangın söndürme sitemleri gibi çok sayıda ekipmana sahiptir.