
| Ders Kodu | : AŞL104 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Hizmet sektöründe ikram ve servisin, anlam ve önemini kavratabilme.Temel servis tekniklerini ve serviste kullanılan malzemelerini öğretme.El becerisi kazandırma.Mönü kavramı ve mönü çeşitleri ile mönü dizaynı, içeriği ve Mönü-İçecek ilişkisini kavrayabilme.İçecekleri tanıtma ve servis usullerini anlatma. Davetler ile ilgili detay bilgi sunma.
Temel Servis bilgisi, Mönü, Servis Usulleri, Müşteri masasında servis
| Dr. Öğr. Üyesi Erhan COŞKUN |
| 1. | Yiyecek içecek işletme türleri hakkında bilgi sahibi olur |
| 2. | Servis departmanındaki iş akışını ve görevleri öğrenir |
| 3. | Servis departmanında kullanılan malzemeleri tanır |
| 4. | Servis türlerini bilir ve uygular |
| 5. | Kuver açmayı bilir |
| 6. | Misafiri karşılama ve uğurlama basamaklarını bilir ve uygular |
| 1. | Yiyecek ve İçecek Servisi – Alptekin Sökmen |
| 2. | Servis Tekniği ve Yönetimi – Yaşar Yılmaz |
| 3. | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi – Nilüfer Koçak |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 3 | 56 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ödev | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 98 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 3 | |||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 1 | 5 | 5 | 4 | 2 | 1 | 3 | 3 | |||
OÇ-3 | 1 | 1 | 2 | 1 | 3 | 3 | 1 | ||||||
OÇ-4 | 4 | 2 | 2 | 4 | 5 | 3 | 2 | 2 | 1 | 3 | |||
OÇ-5 | 4 | 5 | 1 | ||||||||||
OÇ-6 | 5 | 3 | 1 | 3 | 2 | 5 | 5 | 2 | 1 | 1 | 3 | ||