Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gastronomi Sosyolojisi
Ders Kodu: AŞL055
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Gastronomi kavramının doğru tanımlanması ve diğer disiplinlerle etkileşiminin gösterilmesi amacıyla bu derste gastronominin kavramsal tartışmasının yanında sanat, tarım, coğrafya, antropoloji, sosyoloji din gibi kültürel disiplinlerle ilişkisi ele alınacaktır.

Özet İçerik

Gastronomi kavramının tarihsel gelişimini açıklayabilme Gastronomiyi oluşturan kavramları ayırt etme Gastronominin bilimsel özellikleri Gastronominin ilişkili olduğu diğer bilim dalları

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri