
| Ders Kodu | : AŞL055 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Gastronomi kavramının doğru tanımlanması ve diğer disiplinlerle etkileşiminin gösterilmesi amacıyla bu derste gastronominin kavramsal tartışmasının yanında sanat, tarım, coğrafya, antropoloji, sosyoloji din gibi kültürel disiplinlerle ilişkisi ele alınacaktır.
Gastronomi kavramının tarihsel gelişimini açıklayabilme Gastronomiyi oluşturan kavramları ayırt etme Gastronominin bilimsel özellikleri Gastronominin ilişkili olduğu diğer bilim dalları