Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Deneysel Yiyecek Hazırlama Teknikleri
Ders Kodu: AŞL014
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 1
Kredi: 4
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu ders ile öğrenciye; pH, su ve ısının etkileri, besinlerin yapısında doğal olarak bulunan ve besinlerin hazırlanmasında çok görülen sistemler, besinlerin hazırlanmasıyla elde edilen ürünlerin duyusal (organoleptik) değerlendirilmesi ile ilgili testler ve çeşitli yiyecek gruplarının özellikleri ile bunlara etki eden etmenleri öğretmek amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Dersin amacı, içeriği, çalışma yöntemi, genel bilgi ve yaklaşımlar; Temel terimler Duyusal değerlendirme Gıdaların fiziksel özellikleri; gıda hazırlamadaki değişimler Gıda katkı maddeleri Gıda renklendiricileri, lezzet vericiler, aroma vericiler Gıda etiketleme Özel diyetetik gıdalar

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri