Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Sebze ve Süs Bitkileri Tohum Teknolojisi
Ders Kodu: AST114
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Sebze tohumculuğunun Türkiye ve dünyadaki yeri, tohum ve tohumluğun tanımı, tohum üretimi ve kalitesinin önemi, tohumun yapısı, melez tohumlar, ekilecek tohum miktarının hesaplanması, tohum fizyolojisi, dormansi, vernalizasyon, çimlenme ve güç testleri, çimlenmeyi uyarma ve uyarıcılar, tohumlukların kontrol ve sertifikasyonu, depolanması, tohum üretiminde çevre şartlarının etkisi, tohum alma yöntemleri, tohum verimleri ve tohumluk sebzelerin yetiştirilmeleri konularında bilgi verilmektedir.

Özet İçerik

Sera sebze ve süs tohumculuğu konusunda teorik bilgi ve tecrübe kazandırılması amaçlanmaktadır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri