Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Seracılık Ekolojisi
Ders Kodu: AST115
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Açıkta ve örtüaltında yetiştiriciliği yapılan sebze, meyve, süs, tıbbi ve aromatik bitkilerin yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gereksinim duydukları sıcaklık, ışık, karbondioksit ve nemin fizyolojik ve biyokimyasal özellikleri üzerine olan etkilerini ve bu parametrelerin uygun şekilde karşılanabilmesi için gerekli sistemlerin planlanmasını öğretmek.

Özet İçerik

Bitkilerin yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gereksinim duydukları sıcaklık, ışık, karbondioksit ve nemin fizyolojik ve biyokimyasal özellikleri üzerine olan etkilerini öğretilmesi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri