
| Ders Kodu | : AST115 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Açıkta ve örtüaltında yetiştiriciliği yapılan sebze, meyve, süs, tıbbi ve aromatik bitkilerin yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gereksinim duydukları sıcaklık, ışık, karbondioksit ve nemin fizyolojik ve biyokimyasal özellikleri üzerine olan etkilerini ve bu parametrelerin uygun şekilde karşılanabilmesi için gerekli sistemlerin planlanmasını öğretmek.
Bitkilerin yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gereksinim duydukları sıcaklık, ışık, karbondioksit ve nemin fizyolojik ve biyokimyasal özellikleri üzerine olan etkilerini öğretilmesi