
| Ders Kodu | : DJTA004 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Gıda zincirinin her aşamasında dijital izlenebilirlik ve gıda güvenliği kavramlarını öğretmek hedeflenir.
Gıda zinciri, dijital takip sistemleri (QR, RFID, blockchain), üretimden tüketime izlenebilirlik, denetim ve sürdürülebilir güvenlik uygulamaları ele alınır.
| Doç. Dr. Engin YARALI |
| 1. | Gıda güvenliği ve izlenebilirlik kavramlarını tanımlar. |
| 2. | Gıda zincirinde dijital takip sistemlerinin işleyişini açıklar |
| 3. | Tarımsal üretimden sofraya izlenebilirliği sağlayan teknolojileri karşılaştırır |
| 4. | Dijital sistemlerle gıda güvenliği risklerini analiz eder. |
| 5. | Blockchain ve sensör teknolojilerinin izlenebilirliğe katkılarını değerlendirir |
| 1. | Özden, T. (2020). Gıda Güvenliği ve İzlenebilirlik Sistemleri. |
| 2. | Kelepouris, T., Pramatari, K., & Doukidis, G. (2007). RFID-enabled traceability in the food supply chain. Industrial Management & Data Systems |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 2 | 2 | 2 | 8 |
| Proje | 2 | 0 | 2 | 4 |
| Okuma | 4 | 0 | 6 | 24 |
| Ara Sınav | 1 | 4 | 1 | 5 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 4 | 1 | 5 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 74 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | PÇ-20 | |
OÇ-1 | 1 | |||||||||||||||||||
OÇ-2 | ||||||||||||||||||||
OÇ-3 | ||||||||||||||||||||
OÇ-4 | 3 | |||||||||||||||||||
OÇ-5 | 3 | |||||||||||||||||||