Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Sağlıklı Gıda ve Gıda Zehirlenmeleri
Ders Kodu: TL801
Ders Türü: Bölüm Dışı Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Gıda mikrobiyolojisi ve besinlerle bulaşan enfeksiyon hastalıklarının ve korunma yollarının öğrenilmesi

Özet İçerik

Besin mikrobiyolojisinin kapsamı ve tanımlar, Besin fermantasyonu ve besinlerin bozulmasında etkili mikroorganizmalar, Besinlerle ve suyla bulaşan mikroorganizmalar, Besin zehirlenmeleri, Besinlerin saklama koşulları

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri