
| Ders Kodu | : ÇS035 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Gıdalardaki kalite kavramı, kalite kriterlerini ve kalite güvencesindeki temel kavramları kavrama
Gıdalardaki kalite ilgili tanımlar (ISO, GMP, HACCP, GAP), kalite güvence organizasyonu ve işlevi, kalite kontrol kartları ve bunların yorumlanması, gıdaların renk, doku ve reolojik özellikleri, gıdaların duyusal özellikleri ve değerlendirme teknikleri, gıda kalitesi ile ilgili ulusal ve uluslararası standartlar ve mevzuat, gıdalardaki kalite değişiklikleri, gıdalardaki kusur tipleri ve bunların belirlenmesi.