Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Kalite Kontrolleri ve Analizleri
Ders Kodu: ÇS035
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Gıdalardaki kalite kavramı, kalite kriterlerini ve kalite güvencesindeki temel kavramları kavrama

Özet İçerik

Gıdalardaki kalite ilgili tanımlar (ISO, GMP, HACCP, GAP), kalite güvence organizasyonu ve işlevi, kalite kontrol kartları ve bunların yorumlanması, gıdaların renk, doku ve reolojik özellikleri, gıdaların duyusal özellikleri ve değerlendirme teknikleri, gıda kalitesi ile ilgili ulusal ve uluslararası standartlar ve mevzuat, gıdalardaki kalite değişiklikleri, gıdalardaki kusur tipleri ve bunların belirlenmesi.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri