
| Ders Kodu | : EU257 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrencilere; Suda yetiştirilen hayvanların yetiştirilmesi ve elde edilen ürünleri teknolojik olarak işleme yeterliğinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Suda yetiştirilen su ürünleri. Su ürünleri etinin bileşimi ve özellikleri. Su ürünleri işleme teknolojisi ile elde edilen ürünleri muhafaza yöntemleri konuları işlenecektir.
| Doç. Dr. Vadullah EREN |
| 1. | Yetiştirmede hijyen ve sanitasyonun önemini kavrar |
| 2. | Su ürünleri etinin bileşimi ve özelliklerini öğrenir |
| 3. | Su ürünleri işleme teknolojisi hakkında bilgisi olur |
| 4. | . Su ürünleri muhafaza yöntemlerini bilir |
| 5. | Ön işlemler tekniklerini bilir |
| 1. | Öğretim Elemanı Ders Notları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 28 | 0 | 2 | 56 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 56 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 1 | 3 | 4 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 1 | 3 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-3 | 1 | 5 | 5 | 4 | 5 | ||||||||
OÇ-4 | 2 | 3 | 5 | 4 | 5 | ||||||||
OÇ-5 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||||||||