
| Ders Kodu | : EU258 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Beslenmenin ve dengeli beslenme tanımını yaparak, gıda bileşenleri ve görevlerini, gıdaların besin içerikleri hakkında bilgi vermek. sağlıklı beslenme modelleri, sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri konularında öğrenciyi bilgilendirmek. sağlıklı ve dengeli menü planlama yapılmasını sağlamak. beslenme bozuklukları konusunda beceri kazandırmak
Ders; dengeli beslenme tanımları, gıda bileşenleri neler olduğu ve besinlerin görevleri, metabolizma, enerji gereksinimi, beslenme hataları, beslenme bozukluğundan kaynaklanan hastalıkları içerir.
| Dr. Öğr. Üyesi Hafize Ayla SARI |
| 1. | Dengeli beslenme hakkında bilgi sahibi olur |
| 2. | Besin öğelerinin vücudumuzdaki görevlerini biliR |
| 3. | Ülkemizde ve dünyadaki sağlıklı beslenme modellerini tanımlar, kullanır |
| 4. | Yeterli ve dengeli menü/menüler planlar. |
| 5. | Beslenme bozuklukları hakkında bilgi sahibi olur. |
| 1. | Mehmetoğlu İ.(2007) Gıdalar ve Sağlıklı Beslenme, Nesil matbaacılık, İstanbul, s:38-60) |
| 2. | Beslenme kitabı:Prof. Dr. Ayşe Baysal |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Bireysel Çalışma | 10 | 0 | 2 | 20 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 48 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 2 | 2 | |||||||||||
OÇ-2 | |||||||||||||
OÇ-3 | 2 | 3 | 3 | ||||||||||
OÇ-4 | |||||||||||||
OÇ-5 | |||||||||||||