
| Ders Kodu | : EU259 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrencilere; Sağlıklı gıda kavramı ile gıdalardan kaynaklanabilecek hastalıklar, gıda zehirlenmeleri ve beslenme yetersizliği ile alınması gerekli önlemler hakkında bilgi yeterliğinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Sağlıklı bitkisel ve hayvansal gıda kavramı ve Gıda kökenli hastalıklar ile Gıda zehirlenmeleri
| Doç. Dr. Vadullah EREN |
| 1. | Sağlıklı bitkisel ve hayvansal gıda kavramını bilir |
| 2. | Gıda kökenli hastalıklar hakkında bilgisi olur |
| 3. | Gıda zehirlenmelerinin önemini kavrar |
| 4. | Beslenme yetersizliğinin anlamımı bilir |
| 5. | İşletme ve personel hijyenini kavrar |
| 1. | 1- Gıda Hiijyeni ve Santasyon- Prof.Dr. Semra KAYAARDI |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 28 | 0 | 2 | 56 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 56 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 1 | 2 | 4 | 4 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 2 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||||||||
OÇ-3 | 1 | 3 | 5 | 3 | 4 | ||||||||
OÇ-4 | 3 | 2 | 1 | 5 | 4 | ||||||||
OÇ-5 | 2 | 4 | 5 | 4 | 3 | ||||||||