
| Ders Kodu | : OT204 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Sebze türlerinin organik olarak yetiştirilmesi ve üretim teknikleri konusunda karşılaşılan sorunların çözüm yollarının öğretilmesi.
Organik tarımın tanımı, organik tarıma başlamak için yapılması gereken işlemler ve geçiş süreci, sebze ve sebzeciliğin tanımı, sebzelerin sınıflandırılması, sebze yetiştiriciliğini etkileyen faktörler, sebze üretim şekilleri, kültürel işlemler, sebzelerin değerlendirilmesi ve sebzecilik işletmeleri.