Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Organik Sebzecilik
Ders Kodu: OT204
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Sebze türlerinin organik olarak yetiştirilmesi ve üretim teknikleri konusunda karşılaşılan sorunların çözüm yollarının öğretilmesi.

Özet İçerik

Organik tarımın tanımı, organik tarıma başlamak için yapılması gereken işlemler ve geçiş süreci, sebze ve sebzeciliğin tanımı, sebzelerin sınıflandırılması, sebze yetiştiriciliğini etkileyen faktörler, sebze üretim şekilleri, kültürel işlemler, sebzelerin değerlendirilmesi ve sebzecilik işletmeleri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri