
| Ders Kodu | : TRİ121 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrencilere; Suda yetiştirilen hayvanların yetiştirilmesi ve elde edilen ürünleri teknolojik olarak işleme yeterliğinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Suda yetiştirilen su ürünleri. Su ürünleri etinin bileşimi ve özellikleri. Su ürünleri işleme teknolojisi ile elde edilen ürünleri muhafaza yöntemleri konuları işlenecektir.
| Öğr. Gör. Ali Kemali ÖZUĞUR |
| 1. | Su ürünlerini yetiştirme Kafes balıkçılığı ve avlanmayı bilir |
| 2. | Su ürünleri etinin bileşimi ve özelliklerini bilir |
| 3. | Su ürünleri işleme teknolojisi bilir |
| 4. | Su ürünleri muhafaza yöntemlerini bilir |
| 5. | Yetiştirmede hijyen ve sanitasyonun önemini bilir |
| 1. | Öğretim elemanını ders notları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 2 | 56 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 56 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 4 | 5 | 4 | 3 | |||||||||
OÇ-2 | 4 | 5 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-3 | 4 | 5 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-4 | 4 | 5 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-5 | 4 | 5 | 4 | 4 | |||||||||