Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Hayvansal Üretim İlkeleri
Ders Kodu: OT118
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu ders ile öğrencilere Dünya ve Türkiye’de hayvancılığın önemini ve durumunu kavrama, onları tanıma, organik hayvansal ürünlerin elde edilebilmesi için hayvanların yetiştirilmesi, ıslahı, bakım ve beslenmesi konusunda bilgi ve beceri yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Dünya ve Türkiye’de organik hayvancılığın önemi ve durumu, hayvanlarda üreme, genetik ıslah, sığır, koyun, keçi ve kanatlı yetiştiriciliği, yüksek kalitede hayvansal ürün üretimi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri