
| Ders Kodu | : OT118 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere Dünya ve Türkiye’de hayvancılığın önemini ve durumunu kavrama, onları tanıma, organik hayvansal ürünlerin elde edilebilmesi için hayvanların yetiştirilmesi, ıslahı, bakım ve beslenmesi konusunda bilgi ve beceri yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dünya ve Türkiye’de organik hayvancılığın önemi ve durumu, hayvanlarda üreme, genetik ıslah, sığır, koyun, keçi ve kanatlı yetiştiriciliği, yüksek kalitede hayvansal ürün üretimi