
| Ders Kodu | : OT213 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Tavukçuluğun ve hindiciliğin organik tarım metoduna göre yapılmasının öğretilmesi amaçlanmaktadır
Organik tarım metodu ile etlik piliç, etlik hindi ve yumurta tavuğu yetiştirilmesi ve elde edilen ürünlerin değerlendirilmesi.
| Dr. Öğr. Üyesi İhsan Bülent HELVA |
| 1. | Organik kanatlı ürünleri standartları hakkında bilgi sahibi olmak |
| 2. | Organik tavukçuluk standartlarını bilmek |
| 3. | Organik etlik piliç yetiştiriciliği yapabilmek |
| 4. | Organik yumurta tavukçuluğu yapabilmek |
| 5. | Organik hindicilik yapabilmek |
| 1. | Modern Tavuk Üretimi - Prof.Dr.Nizamettin Şenköylü |
| 2. | Hindi Yetiştiriciliği – Prof.Dr. Mesut Türkoğlu, Prof.Dr.Musa Sarıca, Yrd.Doç.Dr.Hasan Eleroğlu |
| 3. | Organik Tarım Yönetmeliği |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Laboratuvar | 7 | 0 | 2 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 7 | 1 | 8 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 1 | 3 |
OÇ-2 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 1 | 3 |
OÇ-3 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 1 | 3 |
OÇ-4 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 1 | 3 |
OÇ-5 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 1 | 3 |