| 1. | Üniversite yaşamı ile ilgili bilgi sahibi olabilme, Bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak, her türlü bilimsel bilgiye ulaşabilme becerisine sahip olabilme |
| 2. | Organik Tarım Kanunu ve Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda organik tarım işlemlerini sürdürebilme, yapabilme, üretim yapabilme |
| 3. | Organik tarıma başlama, sürdürme, organik ürün sertifikası ve logosu almaya ilişkin gerekli başvuru işlemlerini bilebilme ve uygulayabilme |
| 4. | Organik bitki ve hayvan türlerinde genetik ve ıslah konularını öğrenebilme |
| 5. | Organik (bitkisel ve hayvansal) üretim ilkeleri ve mevzuatı ile çevre koruma konusunda bilgi sahibi olabilme ve uygulayabilme |
| 6. | Organik bitkisel ve hayvansal üretim tekniklerini öğrenebilme ve uygulayabilme |
| 7. | Organik tarımda hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerini öğrenebilme ve uygulayabilme |
| 8. | Organik ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası ve pazara hazırlanması konusunda bilgi sahibi olabilme |
| 9. | Yeni tarımsal teknolojilerin üreticiye benimsetilmesinde kullanılacak araç ve yöntemler konusunda bilgi sahibi olabilme |
| 10. | Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme |
| 11. | Bireysel ve ekip halinde çalışabilme |
| 12. | Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme |
| 13. | Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek mesleği ile ilgili gelişmeleri takip edebilme |