1. Hafta - Teorik
Kültür kavramı ve onu oluşturan unsurlar.
2. Hafta - Teorik
Yeme-içme kültürünün kökeni
3. Hafta - Teorik
Anadolu mutfak kültürünün kökenleri
4. Hafta - Teorik
Tarihsel çağlarda Anadolu uygarlıklarının mutfakları
5. Hafta - Teorik
Ortadoğu mutfak kültürleri ve Anadolu ile olan ilişkileri
6. Hafta - Teorik
Yemek, mutfak ve sınıf
7. Hafta - Teorik
Yemek sosyolojisi
8. Hafta - Teorik
Genel Tekrar / Ara Sınav
9. Hafta - Teorik
Yiyecek antropolojisi
10. Hafta - Teorik
Akdeniz mutfağı ile Anadolu mutfağı arasındaki ilişki
11. Hafta - Teorik
Sanat, kültür ve mutfak
12. Hafta - Teorik
Anadolu’nun bölgesel mutfakları
13. Hafta - Teorik
Anadolu’nun bölgesel mutfakları
14. Hafta - Teorik
Mutfak ve turizm arasındaki ilişki
15. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
Final sınavı