Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Konaklama İşletmelerinde Kalite Yönetimi
Ders Kodu: THM224
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Bu dersin amacı, işyerlerinde uygulanmakta olan Kalite Yönetim Sistemleri hakkında öğrencileri bilgilendirmektir.

Özet İçerik

Bu ders kalite kavramı, standart ve standardizasyon, kalite yönetim standartları ve sistem modelleri, gıda güvenliği yönetim standartları, çevre standartları, stratejik yönetim ve modelleri konularını içermektedir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Hasan KAMACI
Öğrenme Çıktıları
1.Kalite ve kaliteyi sağlama yollarının ne olduğunu kavramaktır.
2.Kalite yönetim sistemlerini tanımaktır.
3.Kalite Standartlarını Uygulamak
4.Uluslararası mükemmellik ödülleri hakkında bilgi edinmektir.
5.Kurum kültürü hakkında bilgi sahibi olmaktır.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Tuna, M. ve Güler, İ. (2012) Kalite Yönetim Sistemleri. Detay Yayıncılık: Ankara.
2.Buzlu, H. B. (2011) Kalite Yönetim Sistemleri. Zeus Kitabevi: İzmir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Kalite kavramı
2. Hafta - Teorik
Kalite kavramı,
3. Hafta - Teorik
Standart ve standardizasyon
4. Hafta - Teorik
Toplam kalite yönetimi
5. Hafta - Teorik
Kalite yönetim sistemleri
6. Hafta - Teorik
Kalite yönetim sistemleri
7. Hafta - Teorik
Kalite kontrolü ve kalite çemberleri
8. Hafta - Teorik
Genel Tekrar/ Ara Sınav
9. Hafta - Teorik
Stratejik yönetim
10. Hafta - Teorik
Stratejik yönetim
11. Hafta - Teorik
Süreç yönetimi
12. Hafta - Teorik
Kaynak yönetimi
13. Hafta - Teorik
Kalitede kıyaslama
14. Hafta - Teorik
Efqm mükemmellik modeli
15. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
Yarıyıl Sonu Sınavı
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders140228
Okuma4104
Ara Sınav1718
Dönem Sonu Sınavı19110
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)50
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi