Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Baharat ve Keyf Bitkilerinin Değerlendirilmesi
Ders Kodu: TAB210
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Öğrenciler zorunlu stajlarını II. veya IV. yarıyılın sonunda 30 iş gününde yapmaktadırlar.
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Başlıca baharat bitkileri ve yetiştiriciliğini anlatmak

Özet İçerik

Başlıca baharat bitkileri ve yetiştiriciliği (karabiber, besbase, yenibahar, kişniş, zencefil, kakule, melekotu, fesleğen, kişniş, tarçın, şerbetçiotu, anason, tarhunotu, çemen, hardal, kimyon, rezene, adaçayı, safran, oğulotu, yenibahar, dereotu, çörekotu, nane, mercanköşk, kekik, sumak,....v.b.)

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri