Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Fermente Gıdalarda Kalite
Ders Kodu: KGK266
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Fermantasyon ve fermantasyon prosesleri konusunda öğrencileri bilgilendirmektir.

Özet İçerik

Fermentasyona giriş, fermentasyon çeşitleri, fermentasyon yöntemleri ve fermentasyon prosesleri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Nurhan GÜNAY
Öğrenme Çıktıları
1.Fermentasyonu ve çeşitlerini öğrenmek
2.Fermentasyon yöntemlerini öğrenmek
3.Fermentasyon proseslerini öğrenmek
4.Laktik asit fermentasyonunu öğrenmek
5.Etil alkol fermentasyonunu öğrenmek
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Süt ve Mamülleri Teknolojisi Prof.Dr. Mustafa Üçüncü Ege üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Fermentasyona Giriş, Fermentasyon Çeşitleri, Fermentasyon Yöntemleri
2. Hafta - Teorik
Turşu Üretimi
3. Hafta - Teorik
Sirke Üretimi
4. Hafta - Teorik
Sofralık Zeytin Fermantasyonu
5. Hafta - Teorik
Sofralık Zeytin Fermantasyonu
6. Hafta - Teorik
Ekmek Mayası Fermantasyonu
7. Hafta - Teorik
Boza Fermantasyonu, Şalgam Suyu Fermantasyonu
8. Hafta - Teorik
Arasınav
9. Hafta - Teorik
Çay ve Kahve
10. Hafta - Teorik
Fermente Süt Ürünleri
11. Hafta - Teorik
Fermente Süt Ürünleri
12. Hafta - Teorik
Fermente Et Ürünleri
13. Hafta - Teorik
Fermente Et Ürünleri
14. Hafta - Teorik
Fermente Alkollü İçkiler
15. Hafta - Teorik
Genel tekrar
16. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
Final
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders142256
Ara Sınav110111
Dönem Sonu Sınavı110111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)78
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
PÇ-8
PÇ-9
PÇ-10
PÇ-11
PÇ-12
OÇ-1
5
4
5
5
5
4
5
4
4
5
OÇ-2
4
5
5
5
5
4
5
5
4
5
OÇ-3
5
4
5
4
5
5
4
5
4
5
OÇ-4
5
5
4
4
5
5
4
5
5
5
OÇ-5
5
4
4
5
5
4
5
4
5
5
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu