Ders Kodu | : KGK108 |
Ders Türü | : Zorunlu |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak indikatör mikroorganizmaların sayımı, patojen mikroorganizma analizleri, süt ve süt ürünlerinde ve sularda mikrobiyolojik analizleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Et, meyve-sebze, tahıl ve ürünleri ile balda mikrobiyolojik analizler yapma /değerlendirme
Doç. Dr. Dilek KESKİN |
1. | Et ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek |
2. | Meyve-sebze ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek |
3. | Tahıl ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek |
4. | Balda mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek |
5. | Gıdalarda mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek |
1. | [1] "Gıda Mikrobiyolojisi" Ed. Prof. Dr. Osman Erkmen,Eflatun Yayınevi,2010. |
2. | [2] "Gıda Mikrobiyolojisi" Prof. Dr. Adnan ÜNLÜTÜRK, Prof. Dr. Fulya TURANTAŞ |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 10 | 0 | 2 | 20 |
Ödev | 10 | 0 | 2 | 20 |
Bireysel Çalışma | 3 | 0 | 5 | 15 |
Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 77 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |