Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Mikrobiyolojisi
Ders Kodu: KGK108
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak indikatör mikroorganizmaların sayımı, patojen mikroorganizma analizleri, süt ve süt ürünlerinde ve sularda mikrobiyolojik analizleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Et, meyve-sebze, tahıl ve ürünleri ile balda mikrobiyolojik analizler yapma /değerlendirme

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Dilek KESKİN
Öğrenme Çıktıları
1.Et ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek
2.Meyve-sebze ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek
3.Tahıl ve ürünlerinde mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek
4.Balda mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek
5.Gıdalarda mikrobiyolojik analizler yapmak/değerlendirmek
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.[1] "Gıda Mikrobiyolojisi" Ed. Prof. Dr. Osman Erkmen,Eflatun Yayınevi,2010.
2.[2] "Gıda Mikrobiyolojisi" Prof. Dr. Adnan ÜNLÜTÜRK, Prof. Dr. Fulya TURANTAŞ
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Çiğ Kırmızı Etlerde Mikrobiyolojik Analizler
2. Hafta - Teorik
Çiğ Kırmızı Etlerde Mikrobiyolojik Analizler Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler
3. Hafta - Teorik
Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler
4. Hafta - Teorik
Kanatlı Etlerinde Mikrobiyolojik Analizler
5. Hafta - Teorik
Kanatlı Etlerinde Mikrobiyolojik Analizler Su Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler
6. Hafta - Teorik
Su Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler
7. Hafta - Teorik
Taze Meyve-Sebzelerde Mikrobiyolojik Analizler
8. Hafta - Teorik
Taze Meyve-Sebzelerde Mikrobiyolojik Analizler Meyve-Sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler
9. Hafta - Ara Sınav (Vize)
Devam / Ara sınav
10. Hafta - Teorik
Meyve-Sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler
11. Hafta - Teorik
Ekmeklerde Mikrobiyolojik Analizler
12. Hafta - Teorik
Makarnalarda Mikrobiyolojik Analizler
13. Hafta - Teorik
Bisküvilerde Mikrobiyolojik Analizler
14. Hafta - Teorik
Balda Patojen Mikroorganizma Sayımı
15. Hafta - Teorik
Balda İndikatör Mikroorganizma Sayımı
16. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
Final sınavları
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders100220
Ödev100220
Bireysel Çalışma30515
Ara Sınav110111
Dönem Sonu Sınavı110111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)77
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
PÇ-8
PÇ-9
PÇ-10
PÇ-11
PÇ-12
OÇ-1
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
OÇ-2
4
4
4
5
5
4
4
5
4
4
5
5
OÇ-3
5
5
5
5
4
5
5
4
4
5
5
5
OÇ-4
5
5
5
4
5
5
5
4
4
5
5
5
OÇ-5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu