Ders Kodu | : KGK100 |
Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 3 |
Dersin amacı gıdaların analizi için kullanılan özel enstrümanların teorik bilgileri ve kullanımı öğretilmesidir.
Moleküler spektroskopisi (UV-visible, FT-IR), kütle spektrometre (EI-MS, MALDI-TOF), Nükleer Manyetik Rezonans (NMR), kromatografi teknikleri (kolon kromatografi, GC, HPLC, UPLC), birleştirilmiş teknikleri (GC-MS, HPLC-MS, HPLC-MS/MS), refraktif indeks, optik aktivite; Atomik Abzorpsiyon (AAS), prensipleri ve uygulamaları.
Dr. Öğr. Üyesi Kübra GENÇDAĞ ŞENSOY |
Dr. Öğr. Üyesi Saıd NADEEM |
1. | 1. 1. Gıdaların analizinde kullanılan çeşitli enstrümanları öğrenmek |
2. | Gıdaların analizlerinde kullanılan enstrümanların çalışma prensibi öğrenmek |
3. | Gıdaların analizinde kullanılanGC_MS öğrenmek |
4. | Gıdaların analizinde kullanılan UPLC öğrenmek |
5. | daların analizinde kullanılan FTR öğrenmek |
1. | - Yıldız, A., Genç, Ö., ve Bektaş, S., 1997. Enstrümental Analiz Yöntemleri. Hacettepe Ü.Yayını, A-64. Ankara. - |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
Ödev | 1 | 1 | 1 | 2 |
Ara Sınav | 1 | 10 | 2 | 12 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 2 | 22 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 78 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | |||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | |||||
OÇ-3 | 4 | |||||||||||
OÇ-4 | 4 | |||||||||||
OÇ-5 | 4 | |||||||||||