| 1. | Ameliyathane alanına özgü temel kavramları, terminolojiyi ve ekipmanları açıklar. |
| 2. | Alanı ile ilgili temel düzeydeki teorik ve uygulamalı bilgileri kullanır. |
| 3. | Cerrahi işlem sürecine uygun ameliyathane hazırlığını (öncesi–esnası-sonrası) doğru şekilde planlar ve uygular. |
| 4. | Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve enfeksiyon kontrol ilkelerini ifade eder. |
| 5. | Ameliyathanede kullanılan cihaz ve teknolojileri etkin şekilde kullanır. |
| 6. | Alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izler ve mesleki uygulamalarına entegre eder. |
| 7. | Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve enfeksiyon kontrolü uygulamalarını doğru tekniklerle gerçekleştirerek hasta ve çalışan güvenliğini sağlar. |
| 8. | Ameliyathane hizmetleri sunumunda etkin iletişim kurar ve ekip üyesi olarak iş birliği yapar. |
| 9. | Toplumsal ve kültürel gelişime katkıda bulunacak projelere katkı sağlar. |
| 10. | Türk dili ve yabancı dilde mesleki literatürü takip eder ve uygulamalarında kullanır. |
| 11. | Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır. |
| 12. | Bireysel öğrenmeyi sürdürür ve mesleki gelişimini destekler. |