
| Ders Kodu | : MTS217 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : 30 İşgünü |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Toplam Kalite Yönetimi öğretileri ile tüm süreçlerdeki kalitede sağlanan iyileşme ile giderlerin azaltılması, verimliliğin artırılması ve pazar payının genişletilmesi. Bu ders sonunda öğrenciye malzeme kontrolü yapma ve üretim kontrolü yapma yeterlikleri kazandırılacaktır
Hammadde kontrolü yapmak, Yardımcı malzeme ve aksesuar kontrolü yapmak, Ürün kontrol yöntemlerini belirlemek, Kesimhanede, Üretimde, Sevkiyat, kontrol yapmak. Kalite kontrol sonuçlarını değerlendirmek
| Dr. Öğr. Üyesi Şükrü ÖMÜR |
| 1. | Malzeme kontrolü yapmak |
| 2. | Üretim kontrolü yapmak |
| 3. | Kalite kontrol yöntemleri ile ilgili standartları öğrenmek |
| 4. | standardizasyonu öğrenebilmek |
| 5. | kalitenin aşamalarını öğrenebilmek |
| 1. | 1. Serpil Kaya; “Konfeksiyonda Kalite Kontrol”, Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma-Uygulama Merkezi Yayını, İzmir, 2001 |
| 2. | 3. “Kalite Kontrol Sistemleri-Qualitatssicherung”, MEB Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Rüştü Uzel Anadolu Hazır Giyim-Deri Hazır Giyim Meslek Lisesi, Türk-Alman Teknik İşbirliği Projesi, İstanbul, 1992 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Dönem Ödevi | 11 | 0 | 1 | 11 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 |
OÇ-2 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 |
OÇ-3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 |
OÇ-4 | |||||||||||
OÇ-5 | |||||||||||