Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Güvenliği ve Yönetim Sistemleri
Ders Kodu: MSİ202
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Öğrencilere; gıda işletmelerinde güvenli gıda üretebilmek, işleyebilmek ve satabilmek için, kalite ve toplam kalite kavramlarının ve gerekli güvenlik sistemlerinin verilmesi, gıda güvenlik sistemlerinin kurulması, yürütülmesi ve kontrolü hakkında gerekli prosedürlerin aktarılması, sistem kurma becerisinin ve toplam kalite bilincinin kazandırılması

Özet İçerik

Gıda proses aşamasında, gıda prosesinden sonra veya proses edilmemiş çiğ gıdadan kaynaklanan toksin maddelerin veya enfeksiyonların insan sağlığına vereceği zararlı etkiler ve korunma yöntemlerinin engellenmesinde kullanılan yönetim sistemlerini içerir

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri