
| Ders Kodu | : MSİ202 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Öğrencilere; gıda işletmelerinde güvenli gıda üretebilmek, işleyebilmek ve satabilmek için, kalite ve toplam kalite kavramlarının ve gerekli güvenlik sistemlerinin verilmesi, gıda güvenlik sistemlerinin kurulması, yürütülmesi ve kontrolü hakkında gerekli prosedürlerin aktarılması, sistem kurma becerisinin ve toplam kalite bilincinin kazandırılması
Gıda proses aşamasında, gıda prosesinden sonra veya proses edilmemiş çiğ gıdadan kaynaklanan toksin maddelerin veya enfeksiyonların insan sağlığına vereceği zararlı etkiler ve korunma yöntemlerinin engellenmesinde kullanılan yönetim sistemlerini içerir