Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Hijyen ve Sanitasyon
Ders Kodu: MSİ206
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Öğrencilere; güvenli gıda üretimi, gıda işletmeleri için önem taşıyan temizlik, dezenfeksiyon, hijyen ve sanitasyon kavramlarının öğretilmesi ve benimsetilmesi, gıda hijyeni, personel hijyeni, işletme hijyeni, su temizliği, patojen mikroorganizmaların gıdalar ve insanlar üzerindeki etkileri, gıda zehirlenmeleri, güvenli gıda üretmek ve satmak için gıda hijyeni konusunda işveren ve yöneticilerin yasal ve etik sorumluluk bilinçlerinin kazandırılmasıdır.

Özet İçerik

1.Temel tanımlar 2. Hijyen ve sanitasyon, önemleri, hijyen ve sanitasyon ilişkisi 3. Gıdaların bozulması ve nedenleri 4. Gıda zehirlenmeleri ve önlemleri 5. Kişisel hijyen ve kuralları 6. Gıda hijyeni ve Su 7. İşletme hijyeni 8. Hijyen yönetimi ve işletme karlılığına etkisi 9. İşveren ve personel sorumlulukları 10. Güvenli gıda standardı ve önemi 11. GMP uygulamaları 12. GHP uygulamaları

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri