
| Ders Kodu | : MSİ208 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Meyve ve sebze işlemede kalite tanımlamasını yaparak hammadde, işleme ve depolama aşamalarında kalitenin kontrolünü sağlamayı öğretmek amaçlanmaktadır.
Kalite kontrol ve standardizasyon kavramları ve önemleri, kalite yönetim sistemleri, Gıda işletmelerinde kalite kontrol bölümü, işlevleri ve diğer birimlerle ilişkileri ,Gıdaların duyusal, fiziksel, kimyasal ve enstrümantal değerlendirilmeleri anlatılmaktadır.