Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Meyve Sebze Ürünlerinde Kalite Kontrol
Ders Kodu: MSİ208
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Meyve ve sebze işlemede kalite tanımlamasını yaparak hammadde, işleme ve depolama aşamalarında kalitenin kontrolünü sağlamayı öğretmek amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Kalite kontrol ve standardizasyon kavramları ve önemleri, kalite yönetim sistemleri, Gıda işletmelerinde kalite kontrol bölümü, işlevleri ve diğer birimlerle ilişkileri ,Gıdaların duyusal, fiziksel, kimyasal ve enstrümantal değerlendirilmeleri anlatılmaktadır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri