Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Kutu Konserveciliği
Ders Kodu: MSİ212
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Sebze ve meyve konserve üretimi için gerekli hazırlıkları yapabilmek ve meyve ve sebzeler için konservede ısıl işlem öncesi ve sonrası işlemleri (dolum, dolgu sıvısı hazırlama ve doldurma, hava çıkarma ve kapama) yapabilmek.

Özet İçerik

Meyve ve sebzelerde ön işlemler, dolum, egzost kapama, kenet kontrolü, ambalajlama, ısıl işlemler, meyve sebze ve hazır yemek konservesi üretimi.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri