
| Ders Kodu | : BYL453 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu dersin amacı, toplumda her bireyin kullandığı, günlük yaşamının bir parçası olan kozmetik ürünlerin mikrobiyolojik açıdan önemini kavramak; tarihçesini öğrenmek; üretim, paketleme ve satış esnasında ortaya çıkabilecek mikrobiyal bulaşımların kaynağını ve önlemlerini öğrenmektir.
Mikrobiyoloji ve mikroorganizma tanımı, kozmetik mikrobiyolojisinin tarihçesi, kozmetik ürünlerin çeşitliliği ve mikrobiyal bulaşımları, kozmetik ürünlerin tehlike analizi ve kritik kontrol noktası protokolleri (HACCP), antimikrobiyal koruyucu etkinlik yöntemleri, validasyon metotları