
| Ders Kodu | : BYL357 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 0 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 2 |
| AKTS | : 2 |
Çevremizdeki mikroorganizmaları tanıma laboratuar ortamında kültüre etme ve temel mikrobiyoloji yöntemlerini uygulamalı olarak öğrenme.
Mikroorganizmaların saf kültürlerini elde etme, izolasyon,boyama,kültür ortamı hazırlama tekniklerini öğrenme ve mikroorganizmaların kontrol altına alma yollarını belirleme
| Prof. Dr. Hacı Halil BIYIK |
| 1. | Giriş, Genel açıklamalar ve laboratuarda kullanılan araç ve gereçler ile aletlerin kullanım amacını öğrenme |
| 2. | Sterilizasyon yöntemlerini öğrenebilmek |
| 3. | Çevremizdeki mikroorganizmaların gözlenmesini öğrenebilmek |
| 4. | Mikroorganizmaların kültür ortamları, kültür tipleri ve saf kültür elde etme yöntemlerini öğrenebilmek |
| 5. | Mikroorganizmaların morfolojik ve kültürel özelliklerini öğrenebilmek |
| 6. | Basit boyama, gram boyama, endospor boyama yöntemlerini öğrenebilmek |
| 7. | Mikroorganizmaların katı ve sıvı besi ortamında üreme yöntemlerini öğrenebilmek |
| 8. | Mikroorganizmaların biyokimyasal test yöntemlerini öğrenebilmek |
| 9. | Katalaz testi, karbonhidrat fermantasyonu test yöntemlerini öğrenebilmek |
| 10. | H2S Üretimi, IMVIC test yöntemlerini öğrenebilmek |
| 11. | Kimyasal ve fiziksel faktörlerin mikroorganizmalar üzerine olan etkilerini öğrenebilmek |
| 12. | Antibiyotik duyarlılık test yöntemlerini öğrenebilmek |
| 13. | Anaerobik mikroorganizmaların kültürünü öğrenebilmek |
| 1. | Brock Mikroorganizmaların Biyolojisi,Michael T.Madigan ve John M.Martinko,Çeviri Editörü Prof.Dr.Cumhur ÇÖKMÜŞ.Palme Yayıncılık,2014. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Laboratuvar | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 9 | 1 | 10 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 11 | 1 | 12 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | ||||||||||
OÇ-2 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||
OÇ-3 | 4 | 4 | 3 | 4 | |||||||||||
OÇ-4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||
OÇ-5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | ||||||
OÇ-6 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | |||||||
OÇ-7 | 3 | 3 | 3 | 2 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | |||||
OÇ-8 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||
OÇ-9 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | |||||
OÇ-10 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||
OÇ-11 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||
OÇ-12 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | ||||
OÇ-13 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | |||||