
| Ders Kodu | : KMY369 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Besin maddelerinin içeriklerine göre (karbohidrat, lipit, vs) incelenmesi. Besin hazırlanması sırasında meydana gelen kimyasal değişimlerin anlaşılması. Besin hazırlama basamakları sırasında meydana gelen değişimlerin incelenmesi.
Besin maddelerinin nitelik ve niceliklerinin, oluşum, üretim ve hazırlama aşamalarında kimyasal yapılarının ve meydana gelen reaksiyonların, besin analiz ve saklama yöntemlerinin öğrenilmesi.
| Prof. Dr. Murat UYGUN |
| 1. | Gıdaların kimyasal bileşenlerini öğrenir. |
| 2. | Gıda saklama yöntemlerini öğrenir. |
| 3. | Gıda katkı maddelerinin kimyasal niteliklerini öğrenir. |
| 4. | Gıda toksikolojisi hakkında bilgi edinir. |
| 5. | Gıda kalitesi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olur. |
| 6. | Gıda üretimi sırasında meydana gelen kimyasal reaksiyonları anlar. |
| 1. | Gıda Kimyası, Prof. Dr. Mehmet Demirci, Gıda Teknolojisi Derneği Yayını No:40, 2010. |
| 2. | Besin Kimyası, Prof. Dr. Azmi Telefoncu, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Yayınları No: 149, 1993. |
| 3. | Gıda Kimyası Ed: İlbilge Saldamlı, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, 2005. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Okuma | 21 | 1 | 0 | 21 |
| Ara Sınav | 1 | 16 | 1 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 32 | 1 | 33 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 99 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | 3 | |||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 2 | 5 | 3 | ||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | |||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 2 | 5 | 3 | 5 | |||||||
OÇ-6 | 5 | 5 | 3 | 4 | |||||||||