
| Ders Kodu | : TUİ441 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Klasik ve yerel Türk mutfaklarının teorik ve uygulamalı olarak çalışılması. Türk mutfağını oluşturan temel yemek teknikleri. Eski reçetelerin günümüz modern mutfak anlayışı içinde yorumlanması. Günümüze ait Türk Yerel mutfak özelliklerinin uygulamalı olarak çalışılması. Dünya mutfağının incelenmesi ve önemli özelliklerinin araştırılması.
Klasik ve yerel Türk mutfaklarının teorik ve uygulamalı olarak çalışılması. Türk mutfağını oluşturan temel yemek teknikleri. Eski reçetelerin günümüz modern mutfak anlayışı içinde yorumlanması. Günümüze ait Türk Yerel mutfak özelliklerinin uygulamalı olarak çalışılması. Dünya mutfağının incelenmesi ve önemli özelliklerinin araştırılmasını öğretmektir.
| Dr. Öğr. Üyesi Erdem BAYDENİZ |
| 1. | 1. Yiyecek içecek endüstrisini tanır. |
| 2. | 2. Yiyecek içecek endüstrisinde yönetim ve organizasyon yapısını kavrar. |
| 3. | 3. Yiyecek içecek işletmelerinde fizibilite analizlerini öğrenir. |
| 4. | 4. Menü türleri ve hazırlama konusunu kavrar. |
| 5. | 5. Yiyecek içecek işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda bilgi edinir. |
| 6. | 6. Yiyecek içecek servisi konusunda genel bilgi sahibi olur. |
| 7. | 7. Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma ve maliyet kontrolünü kavrar. |
| 8. | 8. Yiyecek içecek işletmelerinde mutfak yönetimini öğrenir. |
| 9. | 9. Beslenme konusunda genel bilgi sahibi olur. Yiyecek içecek işletmelerinde pazarlama ve konukseverlik konularını kavrar. |
| 1. | 1. M.E.B Modülleri |
| 2. | 2. Cemal TÜRKKAN, Aşçılık |
| 3. | 2. Cemal TÜRKKAN, Aşçılık |
| 4. | 4. Aydın YILMAZ Mesleğimiz Aşçılık |
| 5. | La Rousse Gastronomige Çorbalar ve Fondlar. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 4 | 56 |
| Uygulamalı Ders | 10 | 0 | 1 | 10 |
| Ödev | 2 | 0 | 2 | 4 |
| Dönem Ödevi | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 73 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | |
OÇ-1 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-2 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-3 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-4 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-5 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-6 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-7 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-8 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-9 | 5 | ||||||||||||||