
| Ders Kodu | : BYL302 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu dersin amacı, son yıllarda süper gıda olarak adlandırılan ve fonksiyonel gıdalar alanındaki yeni beslenme alternatifi olan biyogenik bitkiler ile bu bitkilerden elde edilen biyogenik besinler hakkında bilgi vermek; sürdürülebilir beslenme modelleri, fonksiyonel gıdalar, nutrisyonel ve nutrigenetik beslenme, destekleyici gıdalar ve beslenmedeki önemi ile besin kirliliği konularını ele alarak insan genleri üzerindeki etkilerini tartışmaktır..
Beslenmenin tarihçesi, beslenme bilimi ve ilişkili bilim dalları, dengeli ve yetersiz beslenme, optimal beslenme ilkeleri, besin ögeleri, beslenmede sirkadien ritim ve biyolojik saatin önemi, sürdürülebilir beslenme modelleri, fonksiyonel besinler, biyogenik besinler, mikro yeşillikler ve mikro filizler ile beslenmedeki yeri ve önemi, yetiştirilme yöntemleri, insan beslenmesi ve sağlığı üzerindeki etkileri, nutrisyonel ve nutrigenetik beslenme, destekleyici gıdalar ve beslenmedeki önemi, besin kirliliği