
| Ders Kodu | : BD508 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Günümüzde yavaş yavaş önemi artan ve gelecekte çok daha önemli olacak olan organik gıdalar ve bu gıdaların yetiştirilmesinden sofraya ulaşmasına kadar olan periyotta uyulması gereken kurallar hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olmasını sağlamak öncelikli hedeftir. Bunun yanısıra organik hammaddelerden hazırlanacak organic gıdalar için seçilecek üretim prosesleri, kullanılacak katkı maddeleri, ambalaj malzemeleri ve bunlarla ürünler arasındaki etkileşimler hakkında bilgiler verilmesi de hedeflenmektedir.
Organik gıda tanımı ve genel özellikleri, organic gıda üretim şartları, organic üretimde gözetim kuruluşları ve belgelendirme, organic gıdaların işlenmesi ve uyulması gereken kurallar(Kullanılabilecek veya kullanılamayacak katkılar, ambalaj malzemeleri, uygulanamayacak bazı teknolojiler…vs), organic gıdalarda güvenilirlik analizleri ve etiketleme, organic gıdalarla ilgili mevzuat. .