
| Ders Kodu | : TUİ202 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Turizm işletmelerinde konuklara sunulan Alkollü ve alkosüz İçeceklerin tanımı, tarihsel gelişimi, kaynağı, hazırlanması, sunum şekli hakkında temel bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
Alkol içeren ve içermeyen içeceklerin tanımı, kökeni, tarihsel gelişimi, üretim süreci, hazırlanıp sunulması.
| Dr. Öğr. Üyesi Mehtap YÜCEL GÜNGÖR |
| 1. | Turizm işletmelerinde içecek servisinin yapıldığı işletme türlerini ve organigramını bilir |
| 2. | İçecek türlerini bilir |
| 3. | İçeceklerin etimolojik kökeni, hazırlanma süreçleri, nasıl servis edileceğini bilir |
| 4. | İçeceklerin kültürel kökeni hakkında bilgi sahibi olur |
| 5. | İçeceklerin maliyetleri hakkında bilgi sahibi olur |
| 1. | Yiyecek ve İçecek Yönetimi (Kurtuluş Karamustafa) |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 3 | 42 |
| Okuma | 14 | 1 | 0 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 7 | 1 | 8 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 7 | 1 | 8 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 72 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 3 | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 1 | 5 | 1 |
OÇ-2 | 4 | 4 | 3 | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 1 | 5 | 1 |
OÇ-3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 1 | 5 | 1 |
OÇ-4 | |||||||||||||||
OÇ-5 | |||||||||||||||