
| Ders Kodu | : TUİ211 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Klasik ve yerel Türk mutfaklarının teorik ve uygulamalı olarak çalışılması. Türk mutfağını oluşturan temel yemek teknikleri. Eski reçetelerin günümüz modern mutfak anlayışı içinde yorumlanması. Günümüze ait Türk Yerel mutfak özelliklerinin uygulamalı olarak çalışılması. Dünya mutfağının incelenmesi ve önemli özelliklerinin araştırılması.
Klasik ve yerel Türk mutfaklarının teorik ve uygulamalı olarak çalışılması. Türk mutfağını oluşturan temel yemek teknikleri. Eski reçetelerin günümüz modern mutfak anlayışı içinde yorumlanması. Günümüze ait Türk Yerel mutfak özelliklerinin uygulamalı olarak çalışılması. Dünya mutfağının incelenmesi ve önemli özelliklerinin öğretilmesidir.
| Dr. Öğr. Üyesi Ozan GÜNGÖR |
| 1. | Yiyecek içecek endüstrisini tanır. |
| 2. | Yiyecek içecek endüstrisinde yönetim ve organizasyon yapısını kavrar. |
| 3. | Yiyecek içecek işletmelerinde fizibilite analizlerini öğrenir. |
| 4. | Menü türleri ve hazırlama konusunu kavrar. |
| 5. | Menünün bir yönetim aracı olarak değerlendirilmesini kavramak |
| 1. | Dünya Mutfakları Atlası,Gilles FUMAY-Olivier ETCHEVERRIA |
| 2. | Tarih boyunca yemek kültürü Murat BELGE |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ödev | 6 | 2 | 0 | 12 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 74 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | |
OÇ-1 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 1 | 5 | 5 | 3 | 1 | 5 | 2 | 2 | 5 | 1 |
OÇ-2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 1 | 5 | 5 | 3 | 1 | 5 | 2 | 2 | 5 | 1 |
OÇ-3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 1 | 5 | 5 | 3 | 1 | 5 | 2 | 2 | 5 | 1 |
OÇ-4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 1 | 5 | 5 | 3 | 1 | 5 | 2 | 2 | 5 | 1 |
OÇ-5 | |||||||||||||||