Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Tarımsal Ürünleri İşleme Değerlendirme Tekniği ve Makinaları
Ders Kodu: ZTM525
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Tarımsal ürünlerin temizlenmesi. ayırma, sınıflandırma, kurutma, paketleme, kırma ve öğütme, depolama-soğutma ve kurutma tekniklerinin kavratılmasını sağlamak. Tarımsal ürünlerin işlenmesinde kullanılan makinaların tanıtılması ürünlerin taşınması ve iletilmesi amacıyla kullanılan makinaların çalışma prensipleri ile ilgili bilgileri vermek.

Özet İçerik

Tarımsal ürünleri ayırma, sınıflandırma, kurutma, paketleme makinalarının teknik özelikleri, yem kırma ve öğütme prensibleri ve makinaları, ürünleri taşıma tekniği ve kullanılan makinalar, kurutma ve soğutma ekipmanları.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri