
| Ders Kodu | : YII507 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
İletişimin temel unsurları, prensipleri, teorileri üzerinden yapılmış çalışmalarda yiyecek ve içecek işletmelerinde yönetimin yanısıra müşteri-çalışan ilişkilerinin derinlemesine incelenmesi.
İletişimi; müşteri ile işletme, çalışan ve yönetici veya çalışan ile örgüt arasındaki boyutlarının teorik ve uygulamaya yönelik olarak araştırılması. Yemeğin bir iletişim aracı olması ve pazarlamasının semiotik yöntemlerle araştırılması.
| Dr. Öğr. Üyesi Fulya MÜRTEZA |
| 1. | İletişimin temel unsurlarını ve ilkelerini bilir. |
| 2. | İletişim literatünü takip edebilir. |
| 3. | Yemek, işletme, çalışanlar ve müşteri ilişkilerinde uygulamaya yönelik iletişim sorunlarını tanımlar ve bunların üzerine bir çalışma yapılandırabilir. . |
| 4. | Tutum oluşturma ve değiştirme literatünü takip edebilir. |
| 5. | Ambians ve yeme deneyimi arasındaki ilişkiyi etkileyen kavramları yapılandırabilir. . |
| 1. | İletişim için Yemek ve Yemek için İletişim; Janet M. Cramer |
| 2. | letişim için Yemek ve Yemek için İletişim; Janet M. Cramer |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 3 | 3 | 84 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 2 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 2 | 22 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 123 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 5 | 5 |
OÇ-2 | 4 | 5 | 4 | 4 |
OÇ-3 | 5 | 4 | 5 | 4 |
OÇ-4 | 4 | 5 | 5 | 4 |
OÇ-5 | 5 | 4 | 4 | 5 |