
| Ders Kodu | : YII506 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Diyet ve beslenmenin temel ilkeleri üzerinde durulur. Sağlığı etkileyen beslenme alışkanlıkları incelenir.
Diyet ve beslenme ile ilgili yeni trendler ve araştırmalara odaklanılır. Öğrencilerin konu hakkında ilgilerini çeken başlıkları derinlemesine araştırmaları teşvik edilir.
| Dr. Öğr. Üyesi Elvan KESER |
| 1. | Diyet ve beslenmenin temel ilkelerini tanımlar. |
| 2. | Diyet ve beslenmenin sebep olduğu sağlık sorunları hakkında araştırma yapabilir. |
| 3. | Hormonların beslenme ile ilişkisinin farkındadır ve daha detaylı araştırabilir. . |
| 4. | GDO nun insan sağlığı üzerine etkisini genel olarak bilir. |
| 5. | Katlı maddeleri ve kimyasalların gıdalarda nasıl kullanıldığı hakkında farkındalığı yüksektir. |
| 1. | Karatay Diyeti, Prof. Dr. Canan Karatay |
| 2. | Karatay Mutfağı, Prof. Dr. Canan Karatay |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 3 | 3 | 84 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 2 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 2 | 22 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 123 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | |
OÇ-1 | 4 | 5 | 5 | 4 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | 4 |
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-5 | 4 | 4 | 5 | 4 |