
| Ders Kodu | : YII510 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
öğrencilere daha sonraki öğrenim ve iş hayatlarında kendilerine gerekli olacak temel çevre ve sürdürülebilirlik bilgilerini ayrıntılarıyla öğretmektir.
Öğrencilerin öğrenimleri sonunda edindikleri çevre ve sürdürülebilirlik doğrultusunda turizmin ve özellikle yiyecek içecek bölümlerinde sürdürülebilirlik ve çevre ilişkisini kurma becerilerine sahip olabilmeleri hedeflenmiştir.
| Prof. Dr. Berrin GÜZEL |
| 1. | Genel anlamda sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir turizm hakkında bilgi edinir. |
| 2. | Çevre ve çevresel etki hakkında bilgi edinir. |
| 3. | Atık ve özellikle katı atık yönetimi hakkında bilgi edinir. |
| 4. | Atık ve özellikle sıvı atık yönetimi hakkında bilgi edinir. |
| 5. | Atık ve özellikle toksik atık yönetimi hakkında bilgi edinir. |
| 1. | Katı Atık Yönetimi / Ulrich Wiegel & Martin Steiner |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 3 | 3 | 84 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 2 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 2 | 22 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 123 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | |
OÇ-1 | 4 | 5 | 4 | 5 |
OÇ-2 | 5 | 4 | 5 | 5 |
OÇ-3 | 4 | 5 | 4 | 4 |
OÇ-4 | 5 | 4 | 4 | 4 |
OÇ-5 | 4 | 5 | 4 | 5 |