
| Ders Kodu | : YII516 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Farklı kültürlere ait mutfak geleneklerinin araştırılması
Fraklı din, dil, ırk ve kültüre sahip insan topluluklarına ait pişirme teknikleri, yemekler, sunuş tarzları incelenir. Bu farklılıkların altında yatan inanç, örf ve adetler , iklimsel koşular, fauna ve flora derinlemesine incelenir.
| Prof. Dr. Zeynep ASLAN |
| 1. | Farklı Mutfakların temelinde inançların rol oynadığını bilir. |
| 2. | İklim ve coğrafyanın mutfak kültürü üzerindeki etkisini bilir. |
| 3. | Farklı coğrafik bölgelerin kendine özgü yemek alışkanlıklarını tanır. |
| 4. | Türk mutfağının diğer mutfaklardan aldığı etkiler ile nasıl geliştiğini inceleyebilir. |
| 5. | Genel olarak ülke mutfaklarını bilir |
| 1. | Dünya Yiyecek,İçecek ve Mutfak Sözlüğü, Tolga Kunt |
| 2. | Dünya Mutfağı, Sarah Ainley |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 3 | 3 | 84 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 2 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 3 | 23 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 124 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 5 | 4 |
OÇ-2 | 4 | 5 | 4 | 5 |
OÇ-3 | 4 | 5 | 5 | 4 |
OÇ-4 | 5 | 4 | 4 | 4 |
OÇ-5 | 4 | 5 | 5 | 5 |