
| Ders Kodu | : GAST502 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Farklı kültürlerin ve sanatın, gastronomi üzerine etkisini araştırmak.
Ülkelerin kültürleri ve sanatı farklı dinlerin, dillerin, geleneklerin, göç ve savaşların etkisi altında kalmıştır. Bu etkileşimlerin gastronomi üzerinde de etkisi büyüktür. Küçük yada büyük kültürel farklılık gösteren grupların gastronomik karekteristik özellikleri araştırılarak envanter çalışmaları üzerinde durulacaktır.