Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Kültür Sanat ve Gastronomi
Ders Kodu: GAST502
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Farklı kültürlerin ve sanatın, gastronomi üzerine etkisini araştırmak.

Özet İçerik

Ülkelerin kültürleri ve sanatı farklı dinlerin, dillerin, geleneklerin, göç ve savaşların etkisi altında kalmıştır. Bu etkileşimlerin gastronomi üzerinde de etkisi büyüktür. Küçük yada büyük kültürel farklılık gösteren grupların gastronomik karekteristik özellikleri araştırılarak envanter çalışmaları üzerinde durulacaktır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri