
| Ders Kodu | : GAST510 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Bu dersin amacı öğrencilerin; yiyecek içecek alanındaki mevcut araştırmalardan haberdar olmasını, yiyecek içecek alanı ile ilgili bir konu üzerinde bilimsel araştırma yöntemleri dahilinde (nitel yöntemler ile) araştırma yapmasını, rapor yazması ve sunmasını öğrenmesini sağlamaktır.
Ders kapsamında turizm ve yiyecek sektörü ile ilgili olarak yönetim fonksiyonlarına dair belirlenmiş konularda araştırma yapılmakta, rapor hazırlanmakta ve sunum yapmaya dair genel bilgiler verilmekte ve öğrencilerden araştırma yapmaktadır.