Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yöresel Mutfakta Alan Araştırma Yöntemleri
Ders Kodu: GAST510
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Bu dersin amacı öğrencilerin; yiyecek içecek alanındaki mevcut araştırmalardan haberdar olmasını, yiyecek içecek alanı ile ilgili bir konu üzerinde bilimsel araştırma yöntemleri dahilinde (nitel yöntemler ile) araştırma yapmasını, rapor yazması ve sunmasını öğrenmesini sağlamaktır.

Özet İçerik

Ders kapsamında turizm ve yiyecek sektörü ile ilgili olarak yönetim fonksiyonlarına dair belirlenmiş konularda araştırma yapılmakta, rapor hazırlanmakta ve sunum yapmaya dair genel bilgiler verilmekte ve öğrencilerden araştırma yapmaktadır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri