
| Ders Kodu | : GAST519 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Sosyoloji ve gastronomi arasındaki ilişkileri incelemek.
Toplumu etkileyen, şekillendiren ve değişim, dönüşüm sağlayan olgular ve yemek arasındaki ilişkiye teorik ve uygulama açısından bakan yaklaşımla inceleme yapılır.
| Prof. Dr. Zeynep ASLAN |
| 1. | Sosyoloji ve Gastronomi arasındaki ilişkiyi inceleyebilir. |
| 2. | Türk mutfağının tarihsel süreçte sosyolojik olaylar ile nasıl şekillendiğini takip edebilir. |
| 3. | İnanaçların yemek kültürü üzerine etkisini inceleyebilir. |
| 4. | Farklı kültürlerin beslenme alışkanlıklarını bilir. |
| 5. | Farklı kültürlerin beslenme alışkanlıklarını bilir. |
| 1. | Tüketim toplumu, Jean Baudrillard |
| 2. | Sosyoloji nedir, Joseph Henry Fichter |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 3 | 3 | 84 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 2 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 2 | 22 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 123 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 4 | 5 | |
OÇ-2 | 4 | 5 | 5 | 4 | |
OÇ-3 | 5 | 4 | 5 | 5 | |
OÇ-4 | 4 | 5 | 4 | 5 | |
OÇ-5 | 5 | 4 | 4 | 4 | |