
| Ders Kodu | : GAST520 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
öğrencilere daha sonraki öğrenim ve iş hayatlarında kendilerine gerekli olacak temel çevre ve sürdürülebilirlik bilgilerini ayrıntılarıyla öğretmektir.
Öğrencilerin öğrenimleri sonunda edindikleri çevre ve sürdürülebilirlik doğrultusunda turizmin ve özellikle yiyecek içecek bölümlerinde sürdürülebilirlik ve çevre ilişkisini kurma becerilerine sahip olabilmeleri hedeflenmiştir.
| Dr. Öğr. Üyesi Elvan KESER |
| 1. | Genel anlamda sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir turizm hakkında bilgi edinir. |
| 2. | Çevre ve çevresel etki hakkında bilgi edinir |
| 3. | Çevre ve sürdürülebilirlik ile ilişkili olarak yeşil nesil restoranlar hakkında bilgi edinir. |
| 4. | Çevre ve sürdürülebilirlik ile ilişkili olarak yeşil nesil restoranlar hakkında bilgi edinir. |
| 5. | Çevre ve çevresel etki hakkında bilgi edinir |
| 1. | Sürdürülebilir Turizm Kavramlar Uygulamalar / Metin Kozak |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 3 | 3 | 84 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 2 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 2 | 22 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 123 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 5 | 5 | |
OÇ-2 | 5 | 5 | 4 | 4 | |
OÇ-3 | 4 | 4 | 5 | 5 | |
OÇ-4 | 5 | 4 | 4 | 4 | |
OÇ-5 | 5 | 5 | 4 | 4 | |