
| Ders Kodu | : GAST521 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Yiyecek İçecek Endüstrisi ile ilgili temel kavramların ve yaklaşımların, yiyecek içecek endüstrisinde meydana gelen değişiklikler ve yeniliklerin öğrenilmesini amaçlamaktadır.
Fast food Akımı, Slow food akımı, Franchising, temalı restoran ve bar kavramları, hızlı-rahat restoranlar, başarı hikayeleri, gıda güvenliği, kent mutfağı ve mutfak kültürü değerlendirilmesi, gastronomik kültürel mirasın yeniden icadı, Yiyecek stilistliği ve fotoğrafçılığı, yenilebilir çiçekler, moleküler gastronomi, gastronomi ile ilgili filmler
| Dr. Öğr. Üyesi Elvan KESER |
| 1. | Yiyecek İçecek Endüstrisi ile ilgili temel kavramları ve yaklaşımları bilir |
| 2. | Restoranlarla ilgili yeni kavramları ve trendleri bilir |
| 3. | Gıda güvenliği ve yaklaşımlarını bilir |
| 4. | Gastronomi ile ilgili kavramları ve yeni yaklaşımları bilir |
| 5. | Gastronomi turizmi hakkında bilgi sahibi olmak |
| 1. | Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler , Osman N. Özdoğan |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 16 | 3 | 3 | 96 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 2 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 15 | 2 | 17 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 130 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | |
OÇ-2 | |||||
OÇ-3 | |||||
OÇ-4 | |||||
OÇ-5 | |||||